пʼятницю, лютого 04, 2022

ЗИМОВІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ-2022 У ПЕКІНІ


      4 лютого 2022 року відбулася церемонія відкриття 24 зимових Олімпійських ігор у Пекіні. Олімпіада-2022 триватиме більше двох зимових тижнів: з 4 по 20 лютого. Пекін - це перше місто в історії проведення Олімпійських ігор, яке прийматиме і літню, і зимову Олімпіаду. Церемонія відкриття Олімпіади-2022 відбудеться на Пекінському національному стадіоні "Пташине гніздо"- багатофункціональному спортивному комплексі. У грудні 2017 року було представлено офіційний логотип Олімпіади-2022, який назвали «Зимова мрія». Основна частина логотипу - це стрічка, яка звивається і символізує гірські хребти Китаю, а також спортивні об’єкти: гірські траси, ковзанки. У Пекіні спортсмени будуть змагатися за медалі у таких видах спорту: біатлон, сноуборд, фігурне катання, хокей, ковзанярський спорт, лижні перегони,  санний спорт,  стрибки з трампліну,  фрістайл.

    Збірна олімпійська команда України представлена у 12 видах спорту з 15 можливих. На олімпійські нагороди претендують українські біатлоністи та майстри фрістайлу.

    До речі, українські спортсмени виступають на Олімпійських іграх окремою командою, починаючи із зимової Олімпіади 1994р. До цієї дати українці брали участь в іграх у складі олімпійських збірних Російської імперії, Польщі, Чехословаччини, Радянського Союзу та Об'єднаної команди (1992 р.). Першим українцем на І Олімпіаді 1896 р. був Микола Піттер. У ІІ Олімпіаді 1990р. брав участь Петро Заковорот(За матеріалами інтернет-джерел).